Onderhoud Arboretum-Heempark Delft door vrijwilligers

Afbeelding Arboretum-Heempark Delft

Onderhoud Arboretum-Heempark Delft door vrijwilligers

 

Het dagelijks onderhoud van het Arboretum-Heempark Delft wordt verzorgd door een aantal vrijwilligers. Op Google Review verschenen recent berichten met de inhoud dat het een mooi park is, maar dat jammer genoeg het onderhoud achterblijft.

 

Onderhoud blijft achter

 

Het is waar dat het onderhoud dit jaar achterblijft bij het door ons gewenst niveau. En het is ook waar dat wij nog wat extra handen in het dagelijks onderhoud kunnen gebruiken.

 

Corona

 

Dat het onderhoud achterblijft op het door ons gewenst niveau komt echter door maatregelen die het gevolg waren, en deels ook nog zijn, van corona. Door het door het kabinet afgekondigde maatregelen zag De Papaver zich genoodzaakt om haar deuren in bepaalde perioden te sluiten. Omdat onze vrijwilligers hun werk- en opslagruimte hebben in het gebouw De Papaver, konden zij in diezelfde periode niet aan de slag. Vanwege de maatregel om minstens 1,5 meter afstand van elkaar te houden moesten onze vrijwilligers ook in kleinere groepen werken.

 

Afscheid vrijwilligers

 

In de afgelopen anderhalf jaar hebben wij, vooral vanwege verhuizingen, afscheid genomen van een paar vrijwilligers. Normaal worden de lege plekken snel door nieuwe vrijwilligers ingevuld maar, ook nu als gevolg van corona, dat gaat nu minder snel. Mensen willen nu ook eerst hun “verloren” vrije tijd inhalen en op vakantie. Ook wordt naar verwachting de situatie na de zomer afgewacht. De natuur heeft niet op ons gewacht en zal dat de komende zomerperiode ook niet doen. Hopelijk kunnen we na de zomervakantie het aantal vrijwilligers op het gewenst aantal krijgen en het onderhoud uitvoeren zoals wij dat zelf en de bezoekers van ons park willen zien.

 

Dankbaar

 

Wij zijn onze vrijwilligers ontzettend dankbaar dat zij onder soms moeilijke omstandigheden en sferen hun werk hebben gedaan. Mede dankzij onze vrijwilligers hebben bezoekers tijdens de afgelopen corona periode toch plezier kunnen beleven aan een wandeling door het Arboretum-Heempark en hebben daarmee wellicht voor sommige mensen het ervaren leed enigszins verzacht. Bezoekers waarderen het park nog altijd met gemiddeld 4,4 sterren.

 

Dankjewel vrijwilligers!