Ontdek
de wereld
van bomen
en struiken

Rijp & Groen

Berichten over het Arboretum-Heempark Delft

categorie losse verhalen

Boom als familiemonument


Generaties vervliegen, maar de Reuzensequoia blijft doorgroeien

 

De Sequoia is door de heer Nuijten in ca. 1972 als 12 cm. lange stek gekocht op het vliegveld van San Francisco. Hij zat in een klein doosje met een handleiding erbij. De nieuwe eigenaar was bang dat de stek niet in Nederland geïmporteerd mocht worden en stopte daarom de stek in zijn schoen in de koffer gedurende de vlucht naar Nederland. 

Verder lezen
categorie nieuws

Een bos is een samenleving van bomen die allemaal met elkaar verbonden zijn.

Verder lezen
categorie losse verhalen

Onderhoud Arboretum-Heempark Delft door vrijwilligers

 

Het dagelijks onderhoud van het Arboretum-Heempark Delft wordt verzorgd door een aantal vrijwilligers. Op Google Review verschenen recent berichten met de inhoud dat het een mooi park is, maar dat jammer genoeg het onderhoud achterblijft. 

Verder lezen
categorie losse verhalen

Het ligt misschien niet direct voor de hand om de brandnetel als vlinderplant aan te merken. Toch is hij voor vlinders erg belangrijk: een aantal vlinders is er zelfs helemaal van afhankelijk. Zonder brandnetel kunnen ze zich niet voortplanten.

 

De dagpauwoog, de kleine vos, de gehakkelde aurelia en de atalanta kunnen niet leven zonder de brandnetel. Het zijn niet de vlinders die van deze plant eten, maar de rupsen. Zij lusten buiten brandnetel helemaal niets anders. De eitjes worden door het vrouwtje in groepen gelegd, soms wel 60 tot 100 stuks.

 

Bron: Vlinderstichting

categorie blog

In mei is het Christoffelkruid in de heemtuin te zien, een inheemse plant met grote drietallige bladeren met spitse kop. De plant is familie van de ranonkels, net zoals boterbloemen. In mei en juni zijn de bloem in de vorm van een witte tros zichtbaar. Opvallend is de mythologische achtergrond van deze plant.

Verder lezen
categorie blog

Vol trots melden we op deze website dat in het Arboretum-Heempark Delft een levende encyclopedie groeit aan bomen en struiken.  En als ik kijk naar de waarnemingen, dan groeit er in dit park ook een levende encyclopedie aan korstmossen.

Verder lezen
categorie losse verhalen

"De natuur blijft gelukkig altijd open."

 

Daphne Deckers

Tijdschrift.nl

April 2021

categorie losse verhalen

"Dat er nu een ander type mensen op de natuur afkomt is ook iets positiefs. Het is een hernieuwde kennismaking van mensen met de natuur. Geen wonder, denkt hij, dat alle natuurorganisaties er afgelopen jaar meer leden bij kregen. Mensen komen naar buiten, kijken om zich heen en verwonderen zich: wat fantastisch mooi hier.’’

 

Boswachter Luc Hoogenstein

NRC

5 april 2021

categorie losse verhalen

"Het verschil tussen een bloem en een onkruid is een oordeel."

 

Loesje v/d Posters